Registruj se | Zaboravili ste lozinku?

priprema za cas srpski jezik

  

Izaberite uslove

Precizna pretraga:
Predmet:
Vrsta:
Format:"priprema za cas srpski jezik" pronađeni su rezultati pretrage 275

[1] [1]
1 2 3 4 5 6 ... 6


Pripema za cas Aleksandar Sergejevic Puskin, Cigani

priprema za cas srpskog jezika sa temom Aleksandar Sergejevic Puskin i delo Cigani. Bajronizam, poema, puskin, cigani, aleko, zemfira, starac, sloboda, priprema za cas, priprema za nastavnike, srednja skola
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 10

Glagoli priprema za čas

. Glagoli- radnja, stanje, zbivanje, srpski jezik, obrazovni zadaci, glagoli priprema za cas, srpski jezik priprema za cas |
Srpski jezik
Broj strana: 10

Priprema za čas Mračajski proto Petar Kočić

НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ: Српски језик
ШКОЛА: ЈУ Економска школа
РАЗРЕД: III
МОДУЛ: Књижевност од романтизма до половине XX вијека
НАСТАВНА ТЕМА: Књижевност прве половине XX вијека
НАСТАВНА ЈЕДИНИЦА: Мрачајски прото Петар Кочић
• ТИП ЧАСА: обрада новог градива
• ОБЛИЦИ РАДА: фронтални
• НАСТАВНЕ МЕТОДЕ: усмено излагање, наставни разговор, рад на тексту
• НАСТАВНА СРЕДСТВА: табла, креда, уџбеник, свеска
• ОБРАЗОВНИ ЦИЉ: подсјећање на живот и дјело Петра Кочића; упознавање начина карактеризације лика на примјеру једног од најупечатљивијих Кочићевих јунака.
• ВАСПИТНИ ЦИЉ: гајити љубав према књижевности и побудити саосјећања са људима тешких судбина; истицање грешке стварања предрасуда о некоме.
• ФУНКЦИОНАЛНИ ЦИЉ: изазвати поштовање свих људских судбина кроз тумачење приповијетке; пробудити жељу за даља истраживања у свијету књижевности и оспособити ученике за самостално истраживање и рјешавање проблемских задатака.

УВОДНИ ДИО ЧАСА
Подсјећање на податке везане за живот и рад Петра Кочића (1877-1916): живот посвећен борби за слободу свог народа због чега је стално сумњичен и прогоњен, био уредник „Отаџбине“, учествовао у стварању јединственог ослободилачког покрета Срба против аустроугарске власти, посљедње ријечи изговорене и записане пред смрт биле су : У ропству се родих, у ропству живјех, у ропству, вајме, и умријех.; дјела: збирке приповједака С планине и испод планине, Јауци са Змијања и двије драме Јазавац пред судом и Суданија.


ГЛАВНИ ДИО ЧАСА
Ученици су на претходном часу добили задатак да прочитају предвиђену приповијетку те да прибиљеже евентуална запажања, како би на часу могли активно учествовати у интерпретацији. У главном дијелу часа наставник са ученицима анализира дјело.
Приповијетка почиње дијалогом, писац нас директно укључује у једну ситуацију, у један разговор. Разговор се води између два лица од којих једно радознало запиткује и то је писац, а друго одговара и то је Стевица. У првом пасусу Стевица нам наговјештава какав је то човјек који толико занима писца.
 Шта сазнајемо од Стевице о том чудном човјеку?
Сазнајемо да никога не воли, никог не трпи, никоме не вјерује, мрзи сав свијет, а нарочито родбину. Сина је отјерао од себе, попадију тукао и мучио толико да је умрла, сваку жену зове Ђурђијом, у чему има заједљивости, подругљивости и злобе, од давнина мрзи кућу из које је Стевица. Нигдје не ноћи, нити једе, код себе ником не да преноћити, не вјерује хришћанину па ма ко он био, у град не одлази, нарочито откако су Швабе дошле у Босну. (Предвиђено је да се овај одговор подијели на неколико ученика због количине информација.)
 Шта откривамо о протином животу под Турцима?
Откривамо да му је живот био страдање, да су га једном хтјели набити на колац, да су му пријетили да ће га на ражањ натаћи, да су га једном свукли и држали голог два дана у гвозденим оковима под врелим сунцем уз разбукталу ватру. На основу досад изнесеног можемо да закључимо да је мрачајски прото био бунтовник хајдучке, непокорне крви, затворен у себе, окренут против цијелог свијета.
 Кога окривљује прота за све своје муке?
Џибукару и жену Ђурђију.
Док иду према циљу наратор Стевица наратор Стевица пружа нове информације о том човјеку настране ћуди. Због свега што му се десило и што је искусио од људи, он живи самотничким животом: не држи слуге, све сам ради, има коња којег воли "више него ишта друго на свијету ", има и једног пса. Тада Стевица и писац стижу пред протину кућу и Стевица показује страх који чак прелази у успаниченост: "Не знаш ти, кажем ти, још каква је то ствар! Можемо и настрадати. Истина, он ме не мрзи као оца, али..." Помало се освјетљава веза Стевица – прота. Између њих је мржња, генерацијска нетрпељивост, али зашто је то тако још се не открива. Стевица је први из свог рода који ће му се приближити, ући у његов простор, па отуда и страх.
 Слика авлије је застрашујућа у својој празнини. Каква је протина авлија?
"Нигдје живота. Мртва, дубока тишина, све пусто, суморно, тешко..." Једини знак живота је пчелињак и пчеле које брује потмуло и уједначено. Заједно са наратором и читалац гледа у двориште и угледа проту који непомично сједи, ослоњен на "голе, сувоњаве лактове, па укочено блесасто зури у нешто пред собом", изгледа тежак и суморан и као такав слио се са амбијентом око себе. Насупрот спољашњој статичности и миру, слика наговјештава унутрашњи немир и растрзаност. У сљедећој слици прота се тргне, смота цигару, припали је и почне пушити, а одмах затим је спусти у низ запаљених цигарета поред себе. Ова слика нам говори о особи слабих нерава која нема стрпљења да нешто изведе до краја. А кад прота почне да тешко, уморно шапуће, преврће очима и млати рукама, закључујемо да је он човјек потпуно сатрвених нерава. У наставку приповијетке писац примјењује поступак самоиспољавања у карактеризацији, гдје мрачајски прото сам открива своју мрачну и загонетну природу. Сусрет је за проту неочекиван и његово реаговање је помало застрашујуће. Његово питање упућено странцу: "А ко си ти?! Оклен си? Шта сам ти крив?!...Шта ћеш ти од мене?..." указује на присуство сталног страха, неизвјесности и кривице која му се, вјероватно, ко зна од када приписује. А онда схвативши да су гости измакли пажњи пса и слободно ушли у његов простор, без размишљања узима пушку и убија га јер га доживљава као издајицу. Наставља да се чуди како су могли ући непримјећени јер је он разрадио читав звучни систем којим се штитио од непозваних. Пошто је убио пса, преостао му је још један пријатељ.
 Ко му је тај пријатељ и како се прото понаша према њему?
Једини пријатељ му је коњ. Прото се према њему односи с посебном њежношћу, тепа му као дјетету јер му је он једино драго и блиско биће.
 Шта нам то говори о проти?
Говори нам да у њему ипак има љубави иако нам се досад чинило да њиме влада искључиво мржња.
Прото се према Стевици обраћа са омаловажавањем, вријеђа га, назива га Џибиним пашчетом. И сад ћемо напокон сазнати узрок те огромне мржње. Сазнајемо да су Стевичин дјед и отац стално тужили проту код владике, па код турског и швапског суда. Због тога га је стално стизала непријатност, нека казна, испаштање, а врхунац је кад је Џибукарду и Ђурђију, своју жену, затекао у кући и чуо како му раде о глави. Осветио им се ватром коју је потпалио и којом их је угушио и отровао. Сад се види одакле презир према женама – због склоности ка невјерству, због чега су све оне Ђурђије, невјернице, и мржња према комшији и ближњем по вјери као издајици. Та мржња се не гаси. Године пролазе, а она никако да утихне.
Осим ове приче о нетрепељивости према Џибукардиној породици и невјерству жене Ђурђије, ништа друго прото није испричао, али и писцу, и наратору, и читаоцу је јасно да је мрачајски прото много у животу пропатио. Али прото се не отвара. Ако се имало и отвори, изнова се враћа у своју склупчаност, затвара у своју дубоку и мрачну унутрашњост. Јер кад је завршио своју кратку причу на питање писца да ли је много патио, прото узвраћа осорно, кроз дерњаву: "Јесам. А шта је теби за тим? Шта сам препатио не казујем свијету!"
Причу писац завршава сличношћу проте и природе. Мрак овладава и протин мрачни лик се губи у њему. Лик проте је пројектован и на околну предметност. Све је у симболичкој вези и подударности. Као што је прота издвојен, усамљен, отуђен тако је и његова кућа издвојена, издигнута на брежуљку.
 На шта подсјећа протин подрум са забрављеним вратима?
Подсјећа на протину душу закључану ћутањем.
 А протина авлија, у којој је све "пусто, суморно, тешко"?
То је симбол његовог духовног свијета, суморног и мрачног стања.
 Међутим, ипак уочавамо да није све потонуло у мрак, иако он односи превагу. У којим ситуацијама се може видјети да у проти ипак постоје искре љубави и човјечности?
Из односа према коњу, непознатог госта служи кафом и има потребу да прича о својој прошлости и у ријечима на крају : "Дјецо, црна је ноћ на земљу пала. Свак себи! Тражите конак!"

ЗАВРШНИ ДИО ЧАСА
И, коначно, какав је лик мрачајски прото?
О томе колико је у животу пропатио говори његово бјежање од људи и затварање у свој осигурани простор, затим неповјерење према њима и страх од њих, и на крају његова силна мржња према њима. Јер мрачне стране живота и зло које су око њега сијали људи загорчавали су му живот, и рањавали душу. И какав је сад његов прави однос према људима? Можда је све што говори и ради манијачки гњев, а можда се од гордости прави безуман, над својим ужасним животом. Можда зато бурна реакција на питање да ли је много пропатио: "Јесам. А шта је теби за тим? Шта сам препатио не казујем свијету!" Дивљим својим карактером мрачајски прото је против интелигенције у себи, а управо том интелигенцијом се бори против пријатеља и непријатеља око себе. Он је паћеник који је надживио своје срце. И као такав он у очима читаоца не остаје као негативно обојен лик него изазива симпатије и сажаљење.
ИЗГЛЕД ТАБЛЕ:

Мрачајски прото
Петар Кочић (1877-1916)
- збирке приповједака С планине и испод планине, Јауци са Змијања и двије драме Јазавац пред судом и Суданија
-мрачајски прото - никоме не прашта, никога не прихвата, неповјерљив, паћеник, до краја затворен у себе, издат и повријеђен од стране најближих;
-веза између лика и природе;
-веза између лика и околне предметности.
. Mracajski, proto, petar, kocic, srednja skola, priprema za cas, plan casa, nastavni plan, srpski jezik, analiza dela, obrada dela
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 4

Nastavna priprema za čas, Homer Ilijada

. Nastavna priprema za cas, homer, ilijada i odiseja, priprema za cas homer ilijada, homer, ilijada, boj ahileja i ineja, knjizevnost, srpski jezik
Knjizevnost
Broj strana: 6

Priprema za čas Na Liparu Đura Jakšić

Kompletna priprema za čas obrade pjesme Na Liparu Đure Jakšića - srednja škola.. Na liparu, djura jaksic, priprema za cas, nastavni plan, plan casa, analiza dela, srpski jezik, srednja skola
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Priprema za čas Stranac Alber Kami

. Stranac, alber kami, srpski jezik, analiza dela, nastavni plan, plan casa, srednja skola |
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Priprema za čas Kad mlidijah umreti Branko Radičević

Kompletna priprema za čas obrade pjesme Kad mlidijah umreti Branka Radičevića - srednja škola.. Kad mlidijah umreti, branko, radicevic, srednja skola, srpski jezik, analiza dela, plan rada, plan casa, nastavni plan
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Priprema za čas analize lirske pjesme Momak i djevojka

Kompletna analiza narodne lirske pjesme Momak i djevojka - srednja škola.. Narodna, pjesma, momak, djevojka, narodna pesma, srpski jezik, nastavni plan, obrada dela, analiza dela, srednja skola, plan casa za nastavnike
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 3

Futur priprema za čas

. Peti razred, glagolski oblici, futur, srpski jezik, priprema za cas srpski jezik, priprema za cas futur |
Srpski jezik
Broj strana: 4

Priprema za čas Kapetan Džon Piplfoks

Nastavni plan, priprema za ogledni cas. priprema za ogledni cas, dzon piplfoks, kapetan dzon piplfoks, priprema za cas, nastavni plan |
Srpski jezik
Broj strana: 8

Priprema za čas Ulica Filipa Višnjića

priprema za čas Ulica Filipa Višnjića, Svetlana Velmar-Janković.
6. razred
. priprema za cas, srpski jezik, ulica filipa visnjica, svetlana velmar jankovic, priprema za cas ulica filipa visnjica, epika, pripovetka, lik filipa visnjica
Srpski jezik
Broj strana: 4

Frazeologizmi i frazeološki rečnici priprema za čas

Karakteristike frazeologizama, podela frazema , ekspresivna strana frazeologije, istorija pojedinih fraza, frazeološki rečnici - obrada nastavne jedinice u srednjoj školi (turistički smer) . Frazeologija srpskog jezika, frazeoloski recnici, srpski jezik, knjizevnost, priprema za cas, priprema srpski jezik, uvodni deo casa, glavni deo casa, zavrsni deo casa
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 10

Kamena uspavanka Stevan Raičković, priprema za čas

priprema za cas - Kamena uspavanka. Raickovic, stevan, kamena uspavanka, priprema, srpski jezik i knjizevnost, priprema za cas, priprema srpski jezik, kamena uspavanka stevan raickovic, ciljevi casa, izgled table, uvodni deo casa
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 5

Priprema za čas, vrste rečenica i pravilna interpukcija

Nastavni plan srpski jezik, vrste recenica i pravilna interpukcija. Reci, recenice, srpski jezik, nastavni plan, pripreme za cas, pravilna interpukcija, srpski jezik knjizevnost, uzvicne recenice, upitne recenice
Srpski jezik
Broj strana: 4

Banovic strahinja priprema za čas

. Banovic strahinja nastavna priprema, banovic strahinja, srpski jezik, knjizevnost, nastavni plan, priprema, priprema za cas |
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 3

Svetli grobovi priprema za čas

Nastavni plan srpski jezik, svetli grobovi. Zmaj, romantizam, svetli grobovi, priprema za cas, srpski jezik, jovan jovanovic zmaj, svetli grobovi jovan jovanovic zmaj,
Srpski jezik
Broj strana: 5

Knjizevni jezik Srba od Vuka do danas priprema za čas

Obrada putem nastavnih listica. Vuk, knjizevni jezik, srpskohrvatski, novosadski knjizevni dogovor, priprema za cas srpski jezik, srpski jezik, priprema, knjizevni jezik srba priprema za cas, vaspitni ciljevi casa, funkcionalni ciljevi casa
Srpski jezik
Broj strana: 11

Luis de Gongora priprema za čas

. Luis de gongora, sonet, barok, priprema, priprema za cas, srpski jezik, knjizevnost, priprema za cas srpski jezik, nastavna jedinica, nastavna oblast
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 4

Priprema za čas Santa Maria della Salute Laza Kostić

Kompletna priprema za čas analize pjesme Santa Maria della Salute Laze Kostića.. Santa maria della salute, laza kostic, analiza dela, srpski jezik, srednja skola, nastavni plan, plan casa
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Vojevao Beli Vide, priprema za čas

priprema za čas srpskog jezika, Vojevao Beli Vide. Vojevao beli vide, priprema za cas, nastavni plan, cilj casa, obrazovni zadaci, obrazovni standardi, literatura
Srpski jezik
Broj strana: 4

Glava šećera, Milovan Glišić priprema za čas

priprema za čas srpski jezik, glava šećera. Glava secera, milovan glisic, milovan glisisc glava secera, priprema za cas, srpski jezik, priprema za cas srpski jezik, knjizevnost, glava secera priprema za cas
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 5

Gradinar, Rabindrant Tagore priprema za čas

. Gradinar, srpski jezik, priprema, priprema za cas, priprema za cas srpski jezik, gradinar priprema za cas, tagore gradinar, uvodni deo casa, glavni deo casa
Srpski jezik
Broj strana: 2

Činovnikova smrt, priprema za čas

. Cehov, cinovnikova smrt, priprema, priprema za cas, srpski jezik, priprema za cas srpski jezik, uvodni deo casa, glavni deo casa, ciljevi casa, tok casa, knjizevnost
Knjizevnost
Broj strana: 2

Djevojka brža od konja priprema za čas

. Djevojka, brza, od konja, srpski jezik, priprema za cas, priprema za cas srpski jezik, priprema, knjizevnost, srpski jezik i knjizevnost
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Pocetno citanje i pisanje

Pismena priprema za realizaciju nastavnog casa iz Srpskog jezika. Recenica, rec, gas, slovo, pojedinacne reci, seminarski rad, filoloski fakultet, nastavni plan, srpski jezik, priprema za nastavu, skole
Metodička praksa
Broj strana: 5

Likovi iz drame Koštana priprema za čas

. Priprema, priprema za cas, priprema za cas srpski jezik, knjizevnost, srpski jezik, kostana, likovi kostana, likovi iz drame kostana priprema za cas, kostana, mitke, uvodni deo casa, zavrsni deo casa, glavni deo casa, stojan, toma, kata
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

Polisemija (višeznačnost), priprema za čas

Razlika izmedju homonimije i polisemije. . Viseznacnost reci, polisemija, homonimija, tok casa, operativni deo casa, polisemija priprema za cas, srpski jezik, cilj casa, obrazovni cilj casa, vaspitni cilj casa, nastavna metoda
Srpski jezik
Broj strana: 4

Lingvometodički tekst

. Lingvometodicki tekst, metodika, srpski jezik, knjizevnost, udzbenici, prirucnici, priprema, priprema za cas srpski jezik |
Metodika srpskog jezika i knjizevnosti
Broj strana: 9

Starac i more Ernest Hemingvej priprema za čas

. Starac i more, priprema, priprema za cas, priprema za cas starac i more, ernest hemingvej, srpski jezik, knjizevnost |
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 3

Pop Ćira i pop Spira priprema za čas

. Pop cira i pop spira, pop cira, pop spira, sremac, stevan sremac, priprema, priprema za cas, srpski jezik, priprema za cas srpski jezik, uvodni deo casa, glavni deo casa, ciljevi casa, tok casa, knjizevnost
Knjizevnost
Broj strana: 2

Pop Ćira i pop Spira priprema za čas

. Priprema, priprema za cas, srpski jezik, priprema za cas srpski jezik, uvodni deo casa, glavni deo casa, ciljevi casa, tok casa, knjizevnost, pop cira i pop spira, stevan sremac, pop cira
Knjizevnost
Broj strana: 2

Stepski vuk, Herman Hese, priprema za čas

. Savremena knjizevnost, herman hese, stepski vuk, odlomak, srpski jezik, priprema za cas, stepski vuk priprema za cas, herman hese priprema za cas, priprema za cas srpski jezik
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 3

Lično predstavljanje priprema za čas

. Predstavljanje, srpski jezik, priprema za cas, priprema za cas srpski jezik, priprema, knjizevnost, srpski jezik i knjizevnost, licno predstavljanje
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Pasivne rečenice - priprema za čas

priprema za cas srpskog jezika, pasivne recenice. Pasiv, trpni glagolski pridev, aktiv, subjekat, objekat, priprema za cas, priprema za cas srpskog jezika
Srpski jezik
Broj strana: 1

Sinonimi i antonimi (vježba) priprema za čas

. Sinonimi, antonimi, priprema za cas, srpski jezik, knjizevnost, vaspitni cilj, uvodni deo casa, glavni deo casa, oblici rada, nastavne jedinice |
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Na Drini ćuprija, Ivo Andrić priprema za čas

. priprema za cas, srpski jezik, ivo andric, na drini cuprija, obrazovni standardi, uvodni deo casa, na drini cuprija priprema, tip casa, oblik rada, nastavna sredstva
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

Jovan Skerlić O Koštani priprema za čas

. Priprema, priprema za cas, jovan skerlic, kostana, jovan skerlic o kostani, uvodni deo casa, srpski jezik, glavni deo casa, zavrsni deo casa, tok casa, knjizevnost, metopdicki podaci, evoluacija
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

Stilska vrednost leksema priprema za čas

. Stilska vrednost leksema, priprema, priprema za cas, srpski jezik, knjizevnost, mesto rada, nastavna sredstva |
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

Pisma i pisani spomenici priprema za čas

. Priprema, priprema za cas, pisma, pisani spomenici, srpski jezik, knjizevnost, razvoj knjizevnog jezika srba |
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

O klasje moje, Aleksa Šantić - priprema za čas

Aleksa Santic O, klasje moje - priprema za cas. Santic, aleksa, poezija, pripreme srpski, o, klasje moje, srpski jezik, priprema za cas, aleksa santic o klasje moje priprema za cas
Srpski jezik
Broj strana: 3

Narodna knjizevnost - podela i vrste, priprema za čas

. Narodna knizevnost priprema za cas, srpski jezik, knjizevnost, narpdna knjizevnost, priprema, pripremaza cas |
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

Komunikacija i elementi komunikacije priprema za čas

. Komunikacija, srpski jezik, priprema za cas, priprema za cas srpski jezik, priprema, knjizevnost, srpski jezik i knjizevnost, elementi komunikacije, komunikacija i elementi komunikacije
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Jesenje veče, Antun Gustav Matoš - priprema za čas

. Jesenje vece, gustav matos, priprema za cas, srpski jezik, knjizevnost, uvodni deo casa, glavni deo casa, ucenici |
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 3

Osnovni modeli predikatske rečenice priprema za čas

. Recenice, predikatske recenice, osnovni modeli predikatske recenice, priprema, priprema za cas, srpski jezik, knjizevnost, priprema za cas srpski jezik
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

Delotvorna i nedelotvorna komunikacija priprema za čas

. Komunikacija, srpski jezik, priprema za cas, priprema za cas srpski jezik, priprema, knjizevnost, srpski jezik i knjizevnost, djelotvorna komunikacija, nedjelotvorna komunikacija
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 1

Kora, Vasko Popa - priprema za čas

priprema za čas Kora, Vasko Popa. Kora, vasko popa, srpski jezik, knjizevnost, priprema za cas, uvodni deo casa, analiza dela kora, glavni deo casa, priprema za cas srpski jezik
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Uvodni čas, upoznavanje učenika sa nastavnim planom, priprema za čas

. Uvodni cas, priprema, priprema za cas, upoznavanje ucenika sa nastavnim planom |
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 2

Jedan dan u školi

Interaktivna igra "Cvrčak i mrav"
Kviz u vezi sadržaja iz nastavnog predmeta svet oko nas i srpski jezik. Basna cvrcak i mrav, kviz igra, jedan dan u skoli, priprema za cas
Srpski jezik
Broj strana: 6

Analiza pjesme Rekvijem Miodraga Pavlovića

Kompletna analiza pjesme "Rekvijem" Miodraga Pavlovića - IV razred srednje škole.. 87 pesama, rekvijem, miodrag pavlovic, srpski jezik, usmeno, izlaganje, priprema za, cas, analiza
Pripreme za čas srpskog jezika i književnosti
Broj strana: 2

Ivo Andric Na Drini ćuprija priprema za čas

priprema za čas Na Drini ćuprija. priprema za cas, srpski jezik, ivo andric, na drini cuprija, obrazovni standardi, uvodni deo casa, na drini cuprija priprema
Srpski jezik i knjizevnost
Broj strana: 3

[1] [1]
1 2 3 4 5 6 ... 6


"priprema za cas srpski jezik" pronađeni su rezultati pretrage 275